Motionsstævner for robåde

Skrevet af: Annie Kaalby

I 1975 afholdes roernes motionsstævne for første gang med Ry roklub som vært.

DFfR var dengang delt op i kredse, og HEI Rosport hørte med til Jyllands Sydlige kreds, som dækkede klubberne fra Tange i nord til den danske roklub i Slesvig i syd.

Den daværende kredsbestyrelse havde besluttet at holde et weekendstævne, hvor målet var at samle så mange roere som muligt fra alle kredsens klubber. Konceptet var, at man mødte op fredag aften, slog telte op og hyggede sig med roerne fra de andre klubber. Lørdag skiftedes man så til at ro en tur på 10 eller 25 km i de både, der nu var til rådighed. Og om aftenen blev der så holdt en gigantisk roerfest.

HEI Rosport havde ingen bådtrailer, men det forhindrede os ikke i at medbringe 4 inriggere til stævnet.
2 x 4-årers blev vendt på hovedet og læsset øverst på ladet af en lastbil. Stævnen hvilede på førerhuset og agter på bagklappen. På selve ladet, altså nedenunder de 2x 4-årers, stod så 2 x 2-årers på fastspændte bukke. Det fungerede jo, men var noget bøvl.

HEI Rosport deltog i det første motionsstævne med 35 medlemmer. Motionsstævnet blev en årlig tilbagevendende begivenhed som HEI Rosport var meget flittige deltagere i. Det højeste antal, vi har præsteret, er 55 medlemmer til stævnet i 1981.

Efter nogle år i Ry flyttede motionsstævnet rundt til andre af kredsens klubber.
I 1985, 1986, 2002 samt 2004 blev stævnet afholdt i Egå Marina med de århusianske roklubber som arrangør. Desværre måtte roningen i 1985 aflyses, da bugten absolut ikke viste sig fra sin pæne side. Selv deltagerne fra Esbjerg og Fanø mente det var for meget.

DFfRs struktur er ændret, ligesom Jyllands sydlige kreds er nedlagt og erstattet af ronetværk.
Tiden løb fra motionsstævnerne, og de døde langsomt ud i løbet af 90’erne, nok mest fordi folk ikke længere ville bruge en hel weekend på at ro 10-25 kilometer.

Video fra motionsstævne i Skanderborg 1988:

  Retur til Egå Rosport 50 år