Svømning

Svømmeprøver og vesteprøver

I Egå Rosport skal alle medlemmer ifølge klubbens vedtægter aflægge svømmeprøve hvert år.

De nuværende svømmeprøver gælder til 31.12.2023 og hvis du har tilladelse til at ro vinterroning skal den være fornyet og afleveret senest 15. december 2023. Helt generelt er ekspeditionstiden for fornyelse 14 dage, så du kan altså ikke aflægge ny svømmeprøve 6. januar og så forvente vi har registreret den så du kan komme på vandet næste formiddag.

For at opretholde kajakret og havkajakret skal du aflægge 600 m svømmeprøve.

For at opretholde roret skal du svømme 300 m + dokumentere at du kan iføre dig redningsvest i vandet (Svømning på årer er kun obligatorisk for nye roere).

Svømmeprøver og vesteprøve kan aflægges på datoer i november/december, hvor der vil være en instruktører til stede til at registrere prøverne. Hold øje med aktivitetskalenderen.

Svømmeprøven (ikke vesteprøve) kan du også aflægge når det passer dig. Du medbringer denne blanket i svømmehallen og beder livredderen dokumentere at du har svømmet 300/600 m i et stræk.
Blanketten kan du aflevere i plastlomme på opslagstavlen i bådehallen (ved KM PC) eller du kan scanne den ind og sende til medlemsregistrator@egaarosport.dk


Svømmetræning lørdage fra kl. 15:00-16:30

Fra november 2023 til april 2024, med start lørdag d. 4. november, i Sølystskolens svømmehal.

Når du ankommer til svømmehallen skal du oplyse medlemsnummer og navn til livredderen. Registreringen vil vi bruge til efterfølgende at vurdere om vi skal købe et tilsvarende antal timer næste vinter. Så jo mere I benytter tilbuddet des større er chancen for at det fortsætter.  

Lørdag eftermiddag skal svømmehallen være åben fra fra kl. 14:45, hvor der også skal være livredder tilstede, før vi må gå i vandet. Hvis det ikke sker, så ring til vagthavende pedel og livredder - se her på siden omkring kontaktoplysninger.

Det er ikke tilladt at gå i vandet, hvis ikke der er en livredder tilstede!


Svømmekort, som gælder på specifikke tidspunkter

Fra november 2023 til april 2024 har vi derudover 5 svømmekort gældende til Sølystskolens svømmehal på nogle bestemte tidspunkter, som du kan se i tabel herunder.

Disse 5 svømmekort er et supplement til den faste time hver lørdag kl. 15-16:30. 

På bordet i bådehallen finder du en plastmappe indeholdende de 5 svømmekort + liste hvor du noterer når du tager et kort og tilsvarende kvitterer når du afleverer det igen.
For at give alle lige mulighed for at benytte kortene skal det afhentes i klubben umiddelbart før brug og afleveres igen når du er færdig med at svømme. Svømmekortet skal på anmodning vises for livredder i svømmehallen.

Svømmekortene til Sølystskolens svømmehal kan benyttes på nedenstående tider:

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lørdag

Søndag

20-22

-----

20-22

20-22

-----

8-10

8-12


OBS!

Ovenstående to tilbud gælder kun for betalende medlemmer af Egå Rosport – det er altså ikke tilladt at medbringe familie og venner.

Svømmehallen er lukket i skolernes ferier


Tider til entringsøvelser for nye kajakroere og svømme/vesteprøve for nye robådsroere
forår 2024

Entringsøvelser turkajak 6. april kl. 15-16.30

Entringsøvelser havkajak 13. april kl. 15-16.30 og 20. april kl. 15-16.30

Vesteprøve for nye robådsroere: 13. april kl. 15-16.30

Kontaktoplysninger

Vagthavende pedel: Tlf. 2920 4302.
Livredder: Se liste på indersiden af det hvide skab i svømmehallen øverst oppe. Her står alle livreddere og en liste over, hvem der har vagten, samt alles telefonnr. Nummeret til pedellen er også skrevet på i denne liste.