24 Timers roning

Skrevet af: Annie Kaalby

I slutningen af 80’erne var der roklubber rundt omkring i landet som forsøgte at komme i Guinness rekordbog ved at ro så mange kilometer som muligt på 24 timer. Typisk udvalgte man klubbens 12 bedste roere til på skift at ro en 2-årers inrigger og slå rekorden.

Inspireret af dette, men vinklet sådan at det skulle være et samlende arrangement for alle HEI Rosports medlemmer, blev den første 24 timers roning afviklet ved klubbens 20 års fødselsdag i 1989. Den første 8 km tur blev roet af Mogens Boyter, Nick Larsen og Ove Rasmussen, som var de 3 medlemmer, der havde været med til at stifte HEI Rosport 20 år tidligere.

Også ved HEI Rosports 25 år jubilæum i 1994 blev der afholdt 24 timers roning – dog forlænget med en time, så man kom op på 25 timer.

Siden er der cirka hvert andet år blevet afholdt 24 timers roning med start fredag eftermiddag. På skift har 3 kajakker og 2-årers inrigger roet den fastlagte rute på 5-8 km. Der er i sagens natur justeret på arrangementet i løbet af årene, men formålet har altid været at få så mange af klubbens medlemmer som muligt til at deltage. Lidt sund konkurrence om hvem, der kan klare turen på kortest tid, opstår der alligevel altid.

Cafeen er åben alle 24 timer, og det bidrager rigtig meget til den gode stemning, når man kan få lidt mad og drikke mellem turene.

Nogle år bliver der gjort en stor indsats for at indsamle præmier, som der så trækkes lod om blandt deltagerne, som har fået et lod per roet tur. Andre år har der ”kun” været præmie til den som er bedst til at gætte, hvor mange medlemskilometer der bliver roet på 24-timer.

Sjove episoder opstår undervejs:

Mange kan sikkert huske det år Jerry og Niels-Jørgen tidligt lørdag morgen kom i land skummende af raseri. De havde roet 2’er kajak og var ikke helt enige om, hvilken vej de skulle vende om bøjen. De trak i hver sin retning og endte med en tur i baljen.

Til trods for at der bliver gjort en del ud af at afmærke indsejlingen til jollebassinet, er der også flere eksempler på hold som har taget fejl af indsejlingerne og er endt i kølbådsbassinet.  

 Retur til Egå Rosport 50 år