Egå Rosport justerer ind (læs venligst hele nyheden)

20. maj 2020 23:22 , af Jakob Thinggaard

Kære medlemmer i Egå Rosport (og alle andre der kigger:-),

Efter den forsigtige genåbning af Egå Rosport, har der været en helt utrolig holdånd og ansvarsfølelse hele vejen rundt - det er utroligt rart at se som formand for en stor ro-og kajaksportsforening i Danmark.

Den måde vi pt. "går på vandet" er jo fortsat underlagt en masse restriktioner fra landets myndigheder og forbund, og det er "helt utroligt vigtigt" at dette fortsat respekteres og efterleves af alle medlemmer.

Der har i den forbindelse senest været 2 episoder i Egå Rosport, som dog har været i fuld overenstemmelse med gældende regler fra myndigheder og forbund, men som kunne have været håndteret pænere.

Der bringes i den forbindelse en uforbeholden undskyldning fra klubbens formand ifht. til 2 flg. episoder, på vegne af klubbens bestyrelse, og herunder ro-og kajakchefer;

1) Der blev gennemført en dåb af klubbens nye robåd "Djursland" før der reelt var givet grønt lys fra klubbens bestyrelse til at sætte 4-årers robåde på vandet (selvom DFfr havde givet grønt lyst)

2) Kajak instruktion i hhv. hav og tur-kajak blev planlagt direkte oveni de faste rotider for ro-både hhv, mandag og onsdag aften - det er utrolig dårlig planlægning, og burde have været undgået 

Begge tilfælde er udtryk for, at vi i denne tid skal være "ekstra" opmærksomme på hvordan og hvornår vi bruger mulighederne for at dyrke udendørs idræt, og skal tænke alting igennem 2-3 gange, "før vi gør det".

Velvidende at denne nyhed også læses af andre ro-og kajakklubber i Danmark samt myndigheder og forbund - så lad os stå sammen i denne svære tid, og udvise den fornødne ydmyghed for at vi fortsat "trods alt" kan komme på vandet og med respekt for den svære situation vi lever i, indimellem kan nyde nogle gode dage med solskin og godt humør på havet, og være en inspirationskilde de mange der dyrker udendørs idræt pt.

Helt konkret i forhold til Egå Marina og medlemmerne i Egå Rosport, så oplever vi pt. at der er en stor søgning mod vand og hav fra danskerne. Det betyder, at der kan og vil opstå situationer hvor der nemt kan "blive for mange" på for lidt plads. I de situationer er det helt uden tvivl "den enkelte person" der har en forpligtelse til at overholde det gældende forsamlingsforbud på "maks" 10 personer overfor de danske myndigheder.

I tilfælde hvor medlemmer fra Egå Rosport oplever, at "ikke" medlemmer blokerer udgangsveje, broer mv. er det helt ok, venligt at bede dem fjerne sig, da arealet foran bådhallen tilhører Egå Rosport, samt at broerne foran Egå Rosport, er Egå Rosports ejendom. Herunder præciseres det, at jolleklubben har rettighed til at bruge den venstre side af kajakbroen (bro over mod jolleklubben).

Derudover er det helt ok at skifte tøj i gården bagved Egå Rosport (for medlemmer) i det tilfælde forsamlingsforbuddet på maks. 10 overholdes. Baderum, værksted, motionsrum og klubhus er fortsat "helt lukket ned".

I den nærmeste fremtid regner bestyrelsen med, at den daglige roning fortsat vil fungere fint som hidtil og indtil myndighederne hæver forsamlingsforbuddet.

Bestyrelsen vil indtil da mødes fast hver 2. uge i tillæg til de ordinære bestyrelsesmøder, og drøfte løst og fast, så vi sikrer den bedste genåbning for alle medlemmer.

Hvis i som medlemmer i Egå Rosport har spørgmsål eller betænkeligheder ved den nuværende åbning af klubbens faciliteter, så kontakt altid gerne ro-og kajakchefer.

Lige så snart der kommer nye udmeldinger fra myndigheder og forbund, så justerer vi hurtigst muligt udmeldingerne i Egå Rosport.

På vegne af Bestyrelsen.

Jakob Thinggaard

(Formand - Egå Rosport)